miercuri, 30 iulie 2014

Cum Distrigaz Mi-au Tăiat Gazele Din Greşeală

Mă trezesc ieri dimineață ca un om normal, mă spăl, îmi beau cafeaua și aștept liniștit să plec la serviciu în timp ce îmi fac planul pentru ziua respectivă, când, mă trezesc cu unul de la Distrigaz la ușă...

Distrigaz: Bună ziua, de la Distrigaz
Eu: Da domnule (Puțin morocănos, cafeaua nu-li făcuse încă efectul)
Distrigaz: Am primit o sesizare de neplată și v-am oprit gazele
Eu: Cum? Ce neplată domnule, că sunt la zi, excepție făcând luna asta, pe care trebuie să o achit pe 15. Și cum?! Le-aţi tăiat deja? Fără să fiu şi eu anunţat?
Distrigaz: La noi figuraţi cu o restanţă din luna Iunie, şi da, v-am pus deja sigiliu
Distrigaz: Dacă susţineţi că aţi plătit, arătaţi-mi chitanţa!
Eu: Domnule, eu plătesc prin virament bancar, automat, pe data de 15, Distrigaz îmi opreşte ce am consumat direct de pe card şi nu am chitanţa acum, dar puteţi verifica în baza voastră de date
Distrigaz: Probabil o să verifice din nou colegii mei, dar până atunci sigiliul rămâne pe contor.

Între timp, am sunat la Distrigaz şi după ce au verificat în amănunt, au văzut că-s la zi, dar, trebuie să plătesc factura pe luna Iulie, şi că o să trimite un băiat să îmi pornească gazele. De ce naiba să plătesc pe luna Iulie de pe data de 30, când, normal, ar trebui să plătesc pe 15. După 3-4 minute în care a încercat doamna să mă convingă ce şi cum şi că aşa trebuie, am renunţaţ la idee şi mi-au spus din nou că o să trimită pe cineva. După ora 17 după ce am ajuns acasă de la serviciu, vine acelaşi tip la uşă.

Eu: Aţi văzut domnule că am plătit, ce naiba, suntem oameni, puteam fi anunţaţi să nu stau atâtea ore fără gaze, fără căldură fără nimic (Bine, eram la seriviciu)
Distrigaz: Nu e vina mea, eu nu am avut de unde să ştiu, aşa mi-au zis ăi de sus
Eu: Nu vă suparaţi, şi de ce trebuie să achit deja luna Iulie când eu normal trebuie să achit pe 15
Distrigaz: Nu ştiu, eu sunt doar un agent, dar din ce cunosc, o să vă scadă luna viitoare din factură. Atât ştiu
Eu: Bine domnule, o zi bună, dar nu trebuia să mi se oprească gazele degeaba şi să achit factura de acum, aş putea să fac o reclamaţie undeva?
Distrigaz: Da, veniţi la sediu şi depuneţi o declaraţie, dar vă spun sincer că mai sunt câteva sute şi încă nu s-a uitat nimeni pe ele din lipsă de timp
Eu: La revedere

Drept urmare, am rămas câteva ore fără gaze şi mai mult de atât, a trebuit să mai dau si 210 Lei, factura pe luna Aprilie care nici măcar nu se încheiase. O reclamaţie am trimis, sper să primesc şi un răspuns în curând, dar mi se pare prostesc să se facă astfel de greşeli degeaba, şi pe lângă faptul că tot eu rămân fără gaze, mai trebă să şi plătesc.

Nu ştiu de ce, dar nu cred că sunt singurul în situaţia asta.

Un comentariu:

  1. l absolutely fell in love with your blog, following you!<3
    Make sure you also check out my blog and follow me as well.

    http://fashionableperfection.blogspot.nl/

    Love John Setrodipo

    RăspundețiȘtergere